Inicio

Ciudades

Concert "Naturstudium III: música per a les escultures sonores Baschet"

Evento finalizado
Concert "Naturstudium III: música per a les escultures sonores Baschet"

Inicio:

viernes, 4 de julio de 2025, 22:00

Una part d'instrument i una part d'escultura. Així són les escultures sonores Baschet. Un compositor i un quartet de percussió us mostren les composicions que han creat amb unes peces que sintetitzen art, ciència i so.

Estrena mundial de Naturstudium III, un projecte que aplega obres compostes per Luis Tabuenca amb algunes de les escultures sonores originals creades pels germans Baschet. El llegendari ensemble francès de música contemporània Les Percussions de Strasbourg interpreta totes les obres sota la direcció del mateix Luis Tabuenca.

Aquestes escultures, part del llegat de François Baschet a la ciutat de Barcelona, són una síntesi única entre art, ciència i so que Tabuenca explora des d'una perspectiva contemporània. El projecte destaca el patrimoni musical barceloní dipositat al Museu de la Música, donant a conèixer les escultures sonores Baschet, tot establint un diàleg amb el patrimoni arquitectònic i industrial. Les escultures s'integraran en el relat històric i social que el museu presenta a l'antiga metal·lúrgia Oliva Artés, avui un dels espais del MUHBA. 

La fàbrica Oliva Artés produïa i reparava maquinària i accessoris per a les indústries ubicades a Sant Martí i el Poblenou. Els materials amb què es van construir les escultures Baschet ens evoquen aquesta història.

Luis Tabuenca és compositor i percussionista. Doctorat per la Universitat de Barcelona, va estudiar composició i percussió a Saragossa, Barcelona, Amsterdam i San Diego. El seu catàleg d'obres, interpretat internacionalment, inclou òperes, instal·lacions sonores, videoart, dansa contemporània, música de cambra i peces per a instruments solistes.

El 2014 va fundar l'Ensemble Volavérunt, ha estat fundador i director artístic del Festival Internacional de Música Contemporània i Art Sonor (FAT, 2011-2017) i ha publicat una desena de discos amb segells com KAIROS i MODE Records, entre d'altres.

Les Percussions de Strasbourg és un dels ensembles de percussió més prestigiosos del món. Fundat el 1962 i apadrinat per Pierre Boulez, ha estrenat més de 350 obres i ha col·laborat amb compositors de renom com Xenakis o Stockhausen, entre d'altres.

Les fàbriques de creació i els museus barcelonins protagonitzen un any més una experiència en comú. Un seguit d'espais museístics i patrimonials de la ciutat es converteixen en escenari per als/les residents dels centres de creació artística de la ciutat, que dialoguen mitjançant les seves propostes amb els fons artístics, històrics o etnogràfics que conserva cada espai. 

Una producció de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Amb el suport de l'Institut Francès, el Taller Baschet de la Universitat de Barcelona i la Societat Catalana de Musicologia

Les activitats de Creació i Museus tenen entrada lliure, però caldrà fer reserva. Les inscripcions s'obriran el pròxim 17 de juny.


Concepte i direcció: Luis Tabuenca · Composició musical: Luis Tabuenca, en col·laboració amb els intèrprets · Interpretació musical: Les Percussions de Strasbourg, Luis Tabuenca 

Dónde

Carrer d'Espronceda - 142*146 - Barcelona - 08018 - Sant Martí - Oliva Artés. Museu d'Història de Barcelona - Sant Martí
Carrer d'Espronceda - 142 - Barcelona - 08018 - Sant Martí - Museo MUHBA Oliva Artés - Sant Martí

Provençals del Poblenou - Barcelona (Google Maps)

¿Cómo llegar? (Google Maps)

Eventos relacionados

Concert "Naturstudium III: música per a les escultures sonores Baschet"

Detalles

Abrir sitio web

Categorías

Cursos

Visitas

Gastronomia

Actos solidarios

Exposiciones

Bailes

Cultura popular

Musica

Teatro

Jovenes

Religion

Conferencias

Talleres

Fiestas

Concierto

Espectáculo

Compártelo

algodeocio.com

Descubre los mejores eventos de ocio en tu ciudad

© 2024 algodeocio.com - Todos los derechos reservados

TwitterFacebook

Legal

Política de privacidadAviso legalPolítica de cookies